e
Banner

Etiketler: tedarik zinciri



Rekabetçi tedarik zincirinde maliyet yönetimi


Yayın: 23-06-2016
Kategori: 10 Soruda

M. Emre Çaptuğ / Caplogs – Tedarik Zinciri Tasarımı / Kurucu Ortak




3PL SEÇME SANATI


Yayın: 17-10-2017
Kategori: Özel Röportaj

Tarık Ateş / Nordex Enerji A.Ş. Proje Lojistik Müdürü 
 




Metro 20 bin çeşit gıda ve 30 bin çeşit gıda dışı ürünü nasıl yönetiyor?


Yayın: 18-10-2017
Kategori: Gıda

Metro Toptancı Market’leri 36 satış noktasından, 1 milyondan fazla müşteriye hizmet sunuyor. 20 bin çeşit gıda ve 30 bin çeşit gıda dışı ürünü, fiyat-kalite-performans ilişkisini gözeterek müşterilerine sunduklarını belirten Metro Toptancı Market Türkiye Tedarik Zinciri Direktörü Gürhan Saatçioğlu, tüm lojistik aktivitelerini bir çatı altında toplayarak, ürünlerin raftaki bulunurluğunu arttırırken, karbon ayak izini de düşürdüklerini aktarıyor. 




PepsiCo 10’dan fazla lojistik şirketinden destek alıyor


Yayın: 24-10-2017
Kategori: Gıda

Türkiye'nin lider yiyecek içecek şirketi olma yolunda devam eden PepsiCo, geleneksel satış kanalına bayiler, organize ticaret ve yerinde tüketim noktalarına 3PL firmalarıyla ulaşıyor. 10’dan fazla farklı lojistik firmasından nakliye ve mikro dağıtım operasyonlarının yanısıra,  katma değerli hizmetler konusunda da hizmet aldıklarını belirten PepsiCo Türkiye Tedarik Zinciri Geliştirme ve Verimlilik Müdürü  İrfan Tokpınar, “Lojistik tedarikçilerimizi çözüm ortağı olarak görüyor, karşılıklı kazan-kazan ilkesine bağlı kalarak birçok verimlilik projesine birlikte imza atıyoruz” diyor. 




İlaç firmaları tedarik zincirinde 10 farklı model kullanıyor


Yayın: 25-10-2017
Kategori: Gıda

2,23 milyar kutuluk hacme ve 20,67 milyar TL’lik değere ulaşan, 150’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Türkiye ilaç endüstrisinde 10 farklı tedarik zinciri yapısının bulunduğunu belirten UCB Pharma Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Tedarik Zinciri Kıdemli Müdürü Dr. Emre Göllü, çokuluslu firmaların lojistikte dış kaynak kullanarak 3PL firmalarıyla çalışmayı tercih ederken, yerli firmaların ise birincil ve ikincil üretimin yerlerine de bağlı olarak kısmen hizmet aldıklarını söylüyor. Güllü, yerli üretim hamlesiyle birlikte birçok firmanın, tedarik zinciri süreçlerini yeniden kurgulamak veya sıfırdan oluşturmak durumunda kalacağının altını çiziyor. 




Şölen lojistik süreçlerini teknolojiyle donattı



100’ü aşkın ülkeyi Türk çikolatasıyla tanıştıran Şölen, yıllık 100 bin ton sevkiyat gerçekleştiriyor. Tedarik zinciri süreçlerini teknoloji yatırımlarla güçlendiren şirket, ürünlerini ilk günkü tazeliğiyle tüketicilerine ulaştırıyor. Gıda firmaların özellikle parsiyel ürün dağıtımlarında ortak platformlar kullanmadan kaçınmalarının, maliyet ve hizmet kalitesini negatif etkilediğine dikkat çeken Şölen Tedarik Zinciri Direktörü Mehmet Ali Aslan “Sektörün kamyonların içerisinde değil raflarda rekabet etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ortak altyapı kullanımının artması, herkes için daha iyi hizmet ve kalite sağlayacaktır” dedi. 
 




Novartis tedarik zincirinde örnek bir yapı oluşturacak


Yayın: 21-12-2017
Kategori: Kimya

Son 10 yılda 100’den fazla ülkeye 1,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Novartis Teknik Operasyonlar, lojistik süreçlerini uzmanına bırakıyor. Novartis Teknik Operasyonlar Tedarik Zinciri Müdürü Nurettin Ekizoglu, bu tercihlerinin amacını; bir yandan şirket olarak kendi faaliyetlerine odaklanmak diğer yandan ise hizmet aldıkları lojistik şirketlerinin yaratıcılık, yatırım ve katma değer yaratma avantajlarından faydalanarak bir kazan-kazan işbirliğine oluşturmak olarak açıklıyor. 




CHEP’den tedarik zinciri sürecine sorunsuz destek




Beyaz palet takas sisteminin neden olduğu problemleri ve ekstra maliyetleri ortadan kaldıran CHEP, kullandığı özel yazılımları sayesinde ürün akışının en iyi şekilde nasıl gerçekleşeceğini ve stok elverişliliğinin nasıl geliştirileceğini gösteriyor, paletlerini düzenli olarak inceleyip onarıyor, uyguladığı test programıyla darbe, basınç, titreşim ve çevre simülasyonlarından geçirerek palette ve üründe hasar riskini minimum seviyeye indiriyor.




Allergan tek elden hizmet almanın lüksüne sahip


Yayın: 21-05-2018
Kategori: İlaç

Dünyanın lider global ilaç firmalarından biri olan Allergan Türkiye’de göz sağlığı, medikal estetik, nörolojik bilimler ve üroloji alanlarında hizmet veriyor. Ayrıca göz sağlığı ürünlerini Türkiye’de üretmeye hazırlanıyor. Yılda yaklaşık 500 ton ürün ithal ettiklerini belirten Allergan Türkiye Tedarik Zinciri Müdürü Nihan Kurt, aldıkları farklı lojistik hizmetlerde tek bir çözüm ortağı ile çalışma lüksünü yaşadıklarını söylüyor. 




TEDAR, eğitim, dijital çağ ve tedarik zinciri yönetimi


Yayın: 22-05-2018
Kategori: Ekonomi Gündemi

Tuğrul Günal / Tedarik Zinciri Yönetimi Derneği Başkanı / Siemens Tedarik Zinciri Yönetimi Bölüm Direktörü